Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

20 Kasım 2008 Perşembe

Gece kek yapmaya kalkarsam:)

Son zamanlarda yaptığım kekler bulgur bulgur oluyor, ele alınca dökülüveriyordu. Bu konudaki tecrübelerine güvendiğim bir arkadaşım unu çok fazla koyduğum için olduğunu söyledi..Bende gecenin 2'sinde unu az bir kek denemeye karar verdim..
Malzemeleri karıştırdım, oldukça az un koyarak (ki tarifte de tahin kıvamında olması yeterli diye yazıyordu) fırına verdim keki.. ve birşeylerle oyalanmak için içeri odaya geçtim..Tam 10 dakika sonra kek ne haldedir diye mutfağa doğru yollanmıştım kii birde ne göreyim, mutfağın kapısından dumanlar çıkıyor, ortalığı keskin bir yanık kokusu sarmış..:( Fırının kapağını açtığımda, fırının alt tablasının tamamen yanmış kek ile kaplandığını gördüm..Benim ızgara üzerine koyduğum unu az sevgili kekim kabara kabara kalıptan taşmış bütün fırını mahvetmişti..
Yinede birşeylerin kurtarılabilir olduğunu düşündüm ve kekin altına bir tepsi yerleştirip duman ve kokunun sebebi alt tablayı çıkararak tekrar fırının kapağını kapattım ve yine mutfaktan çıktım..Bu sefer mutfağa biraz daha yakın bir yerde konaklayıp olacakları bekledim..(Bu arada buraya kadar okuyanlar benim saray gibi bir evim olduğunu mutfaktan çok uzaklara gittiğimi düşünmesinler:) evim kibrit kutusu kadar bile değil:) ) Mutfaktan gelen koku ve duman kesilmeyince tekrar bi göz atma ihtiyacı hissettim.. Çünkü bu koku ve duman bu şekilde devam ederse komşularımın difa-ul medeniyi (İtfaiyeyi) çağırması an meselesiydi..
Sonuç tahmin ettiğim gibiydi:( halen daha uslanmayıp kabarmaya devam eden kekim tamamen kendi iradesi ile kalıptan tepsiye intikal etmiş oda hali ile alt tablada olmayınca yanarak duman ve kokuyu devam ettiriyordu..:(
Tamam pes ettim diyerek fırını kapattım evdeki tüm havalandırma kaynaklarını açtım ve üzerimdeki bu stresi ancak yazmak rahatlatır diyerek buraya aktardım..:)
Yok olan emeğime, temizlemek zorunda olduğum simsiyah bir fırın ve edevatlarına, evimdeki keskin yanık kokusuna yanmıyorum..:( Duman kokusundan rahatsız olduğu için uyuyamayan Kayınpederimin ''bu gelin sabahlara kadar evde periler gibi dolandığı yetmiyormuş gibi bu saatte kek yapma aşkından bizi dumana boğdu'' diye hakkımda düşündüklerine yanıyorum..:) Halbuki tek niyetim adamcağızın sabah kahvaltısına mis gibi bir kek koymaktı..:(
Neyse olan oldu artık gidip tüm gürültülerimle temizleyeyim şu mutfağıda deliller ortadan kalksın bari;)

3 yorum:

Adsız dedi ki...

ayyy abla ya bi gecede bize gelsene.. Bakarsın bizde yaptığın kek tutarda sabahleyin mis gibi bir kek yiyerek tutarım okulumun yolunu ahhh ahh :( (yalnız yaparken değil, temizlerken gürültü yapıyordun demii? sonra kek hayaliyle uykusuz kalkmak istemem yanii:P)

Seybe dedi ki...

Çizgili sınırlarımı zorlama istersen;)


Bu arada genele kek konusunda bir açıklama yapma gereği hissettim nedense:)

Ehem:) aslında kek-pasta-börek konusunda kendime güvenim sonsuzdur. Hayatımda ilk defa böyle bir kek yaptığım için, ilk defa yaptığım birşey elimde kaldığı için konu buralara taşındı zaten:) Bana yemek yap demesinler gece gündüz pasta börek yapmaya razıyım:) Bu yüzden bizim evde bir öğün yemek bir öğün börek-kek vs. yenir. Kayınpederimde bu durumdan memnun çok şükür. Çok seviyor pasta börek yemeyi;) Eh Kayınpederde bu pasta sevgisi, gelininde de bu pasta yapma aşkı varken, ben daha çook kek yakarım pardon yaparım:)

Mert'im dedi ki...

geçmiş olsun neyse olur böyle şeyler :)

figen anne