Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

2 Şubat 2009 Pazartesi

Bir daha taşınmak istersem biri bana bu postu hatırlatsın:)

Sıkıldım ben ya, taşınmak bana göre değilmiş. Habuki ne kadar çok istiyordum. ama ben bir an önce olsun bitsin istiyormuşum. Şimdi işler uzayınca canımı sıkıyor. Hatta bazen kendime taşınmak senin neyine ne güzel kirli pasaklı oturuyordun şurada diyorum:) birkaç dakika dinlenip kafamı farklı birşeyle dağıttıktan sonra da ne zamana kadar böyle başıboş sorumsuz yaşayacaktın artık kendine çeki düzen vermenin vakti gelmişti diyorum:) Galiba ortama ayak uyduramayan benim duygularım:)
Birde boyacıyla başım dertte şimdi:) Adamcağız boya kokusundan olsa gerek iyice bulmuş kafayı, bildiğini yapıyor:) Habuki çok takıntılı bir yapım var, duvardaki bir pürüz, bir leke o odaya girmememe hatta eve taşınmak istemememe sebep olabilir. Sağolsun eski komşularımda yememiş içmemiş duvarları matkapla delip çivi çakmışlar, artık çakacak yer kalmayıncada boşlukları silikonla doldurmuşlar. Bu işinde bir usulu var canım silikon duvar deliği doldurmak için icad edilmemişki. çok yaratıcı komşum kendi icadı gibi kullanmış ama:P
Boyacı amcamda bu durumdan pek rahatsız görünmüyor, gerçi ben boyadan sonra bakacam onların icabına dese de(nasıl olacak pek anlamadım), ben karşımda boyanmış kaymak gibi duvar göremeyince çileden çıkıyorum:( Biraz önce yine yukarı çıkıp boyamak için hazırladığı odadaki silikonlara bir el attım;) Öyle kolay kolayda sökülmüyorlar yerlerinden, ancak takı yapmak için kullandığım aletlerle oyarak deşerek sökebiliyorum:) yani boyacı yapamaz bu işi:P Amcam ben oradayken ilgilenmiyormuş gibi davransada eminim ardımdan bildiği en güzel iltifatları etmiştir :D çünkü O boyasını karıyordu, ama kardığı boyayı duvara sürebilmek için birkaç saatini alacak daha iş çıkardım başına..
Birde renk davamız var şimdi:) Ben boyayacağı oda için lila rengi istemiştim. O kanarya sarısı yapalım biz burayı diye ısrar ediyor:) Yatak odası için kemik rengi olsun dedim. Amcam pembe almış, bu aralar yatak odasında pembe renk revaçtaymış:) Benim bordo-kahve-krem temalı odamada pembe nasıl yakışır:) ama amcamı mı kıracam iki duvar pembe iki duvar krem olsun dedim. Ben o şekil duvarı 17 yıl önce boyamıştım diyerek beni geriden gelmekle itham etti birde:) 
Mat boyaydı parlak boyaydı kavgamızdan bahsetmiyorum bile.. Ben janjanlı ambalaj kağıdı gibi duvar istemiyorum. soft olsun mat olsun diyorum. Amcam, napcan mat duvarı sen onu silemezsin lekesini temizyeleyemezsin biraz parlak olsun diyor. demekle de kalmıyor bildiğini yapıyor zaten:) Yıllardır mat boya kullanıyorum sildimde yıkadımda bişe olmadı diyorum. Hade canıım sendee diyor:D Kazasız belasız bitseydi bari şu boya işi:) ondan sonrada seramikçi gelecek, onada takacak birşeyler bulurum ben :) 

Bugünleri unutmamalıyım ki bir daha taşınmaya cesaret edemiyeyim. Yoksa temizliğin tadını alırsam her temizlik vakti taşınsam diye tuttururum ben:P Gerçi unutamıyacağım bir evim var şu anda, toparlamaya çalıştığım eşyaları toplamaktan çok saçıp dağıttığım adım atacak yer bırakmadığım bir ev:( bu durumdan en çok İbrahim Eren memnun, kendisine o kadar çok eğlenecek şey buluyorki. Bundan sonra canı sıkıldığı zaman dibi köşeyi döküp önüne verecem birkaç gün aramaz beni herhalde:P
Dün okuldan geldikten sonra daha üstünü bile tam çıkarmadan, benim atmak için ayırdıklarımdan kendine bir kostüm hazırlamış:) resmini çekmeye çalışırkende bana poz veriyor.. Resimleri buraya ekleyecem ama birkaç yıl sonra aklı ermeye başlar, beni niçin buralarda madara ettin diye hesap sormaya kalkarsa ne derim bilmiyorum:)


Kafasında yazlık küçülmüş bir şapka, ellerinde kışlık eldiven, ayağında daha okul pantolonu, üzerinde de atlet:)



Yeri gelmişken ekleyeyim bari.. İbrahim Eren annesinin karnındayken babası 2000 parçalık bir puzzle işine el atmıştı. İbrahim Eren 3-4 aylık olunca, babasının ancak yarılayabilmiş olduğu puzzla, nasıl olmuşsa bebek koltuğundan sıyrılarak inmiş ve parçalarını yemeye teşebbüs etmişti:) Annesi de, kocasının o kadar aylık emeğine acımayıp darmadağın edip kutusuna doldurmuş, bi ara yok ederim bunu diyerek bir köşeye tepiştirivermişti.  Dip köşe dökülünce puzzlede ortaya çıktı :S  Babasıda ben bunu yapacam diye tutturunca hiç kalabalığımız yok ya, 100'e 70 ebatlarında bir karton üzerinde birde o dolaşıyor ortalıklarda:) 

Bu birkaç gün önceki hali.. Bugün itibari ile en fazla yerleştirilecek 50-60 parçası kalmış durumda. Tam olarak bitip, çerçevelendikten sonra yeni evimizin duvarını süslerken bitmiş fotosunuda eklerim inşaAllah..

Bitince böyle olacak..

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Boyacı amcamız arapmıydı onlar çok seviyorlar janjanlı parıldaklı şeyleri ondan anlaşamamışsınızdır :D:D:D Olsun yahu böyle farklılıklar falan da olmasa çok monotona biniyor hayat .En kötü günleriniz böyle olsun :)) ibrahim erenin elindeki eldivenler çok güzel filistin bayrağı renkleri var verdiği pozlarla da pek uyumlu olmuş maşallah :D

Adsız dedi ki...

merhaba Allah kolaylık versin size yazılarını okuyorm cok güzel oğlunuda analı babalı büyüt inşallah Allaha emanet ol kızım..h k

Seybe dedi ki...

Boyaci amcam Turk SAN.fakat bugune kadar hep araplarin evlerini boyadigi icin beni onlarla karistiriyor galiba:P
Ibrahimin eldivenleri sen soyleyince dikkatimi cekti:S Bu kis okula giderken usumesin diye atkisi ile takim almistim ama kullanmak nasip olmadi cocuguma. ne atki ne eldiven takacak kadar soguk olmadi bu sene. garibimde yazlik sapka ile takarak hevesini aliyor iste napsin:)

Tesekkurler adsiz kardesim.(aslinda kizim dediginize gore benden buyuksunuz ama teyze mi amca mi diyecegimi bilemedim:)) Gizli takipcilerimin oldugunu ogrenmek mutlu ediyor beni. boyle arada sirada kendinizi gosterin bari;)

böcük dedi ki...

Uff puzzle çok güzel :D Gemi ve deniz temalı puzzle en zor puzzlelardandır :D Kolay gelsin bitmiş ve çerçevelenmiş halini merak ediyorum şimdiden :D

Boyacı amcam beni baya güldürdü :D Kafasına göre takılıyor, maşallah :D

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin. Ben de gizli takipçilerdenim:) Taşınması zor ama mis gibi temiz bir eve taşınmakta çok güzel yaff...

Adsız dedi ki...

:) bana teyze diyebilirsin şeybe kızım güzel yazılara devam AEOL

Adsız dedi ki...

oraları özleyen biri olarak medineden yazan biri gördüm cok hoşuma gidiyor ne kaar şanslısınız özledimmm:)teyze

Yasemin dedi ki...

seybe taşınma işi bitmediyse yardıma gelebilirim :) hemde büyük bir zevkle

zehra dedi ki...

tasınmak zor olmalı allah kolaylık versın
sevgı gununuz kutlu olsun bır omur sevgı dılıyorum
bırde kucak dolusu sevgı bırakıyorum

Yasemin dedi ki...

seybe abla

sanal hediye verdim bir ara bloğumdan alıver

Mert'im dedi ki...

Seybe seni “I Love Your Blog ödülleri” layık gördük..

Adsız dedi ki...

Nerelerdesin Şeybe ?? Seni ve İbrahim Ereni özledik.Eve taşındın keyfini çıkarıyorsun galiba bizler unuttun :)) Aklıma kötü şeyler getirmiyorum herşey hayırda ve iyidir umarım hadi artık yeni postlar bekliyoruz boş geçen günlerin acısı çıksın bizahmet :D

Seybe dedi ki...

Geldim geldim:) evim henuz keyif cikaracak kadar olmadi ama o gunleride gorcem insaAllah ;) Cok iyiyiz sukurler olsun. Uzun zamandir Mekkdeydik. Bizleri merak eden dostlarimizin olmasi bizi memnun ediyor. sagolun.

Bu arada blog odulleri veren dostlarim haberdar oldum ama cvp veremedim. Anlayisla karsilayacaginizi umuyorum tesekkur postunuz gelecek insaAllah.