Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

25 Kasım 2008 Salı

Ya Taiba!


Bugün hareme gittik..
Aslında burada çok normal, sıradan birşey hareme gitmek fakat Hacc mevsimi nedeni ile sık ziyaret edemiyoruz artık..O yüzden bugünlerde bizim için çok kıymetli oluyor bu anlar;)
Hacılar tıka basa olmasa da doldurmuştu haremi, hepsinin yüzünde bizim için artık sıradanlaşan o anı yaşamanın heyecanı vardı.. O heyecanı tekrar yaşamayı okadar arzuluyorum ki, her hacının yüzüne bakıp gözlerindeki pırıltıyı yakalamaya çalışıyorum..Sonrada başkaları için bu kadar önemli olan bir güzelliğin benim için ne kadar ulaşılabilir olduğunu hatırlayıp ne kadar şanslı bir kul olduğumu düşünüyorum.. iyiki Medine'deyim, iyiki Medine'liyim diyorum:))
Aslında haremde fotoğraf çekmek yasak, fakat çok kalabalık zamanlarda engel olunamıyor artık..Bende ellerinde fotoğraf makinesi habire zırt-pırt sağın solun, dibin köşenin, olur olmazın resimlerini çeken hacıların arasına karışıp fırsatı değerlendirdim;)
Medine halkının Harem diye adlandırdığı Mescid-i Nebevi'de ufak değişiklikler var..Onları resimledim sizler için..Haremin açık alanı üzerini önceden harem içinde birkaç tane bulunan şemsiyeler ile kapatıyorlar..Ve o şemsiyeler yapım aşamasında çok ilginç görünüyorlar..İbrahim Eren,
dev örümcek diyor onlara:)) bakalım siz neye benzeteceksiniz..Bunlar henüz yapım aşamasında.. Bitmiş halleri böyle olacak..

Altından bakınca da böyle...

Ziyarete gelen misafirler için çok faydalı olacak..Biz alıştık artık sıcağa ama ziyaretçiler çok sıkıntı çekiyordu..İki senedir devam eden çalışmaların bir an önce bitmesini diliyoruz artık..
Bu kadar harem resmi çekilirde İbrahim Eren çekilmez mi?

Ben şemsiyeleri karelemeye çalışırken, ''Anne sana bi poz verecem hadi beni çek lütfen'' diye çırpınan İbrahim'in verdiği poza bakarmısınız:))
İbrahim'in teknolojiyi keşfetmeye çalıştığı an...


Bayıldım ben bu ikiliye:)) Diğer çocuk İbrahim'in arkadaşı Erva..Benim gelecekteki gelin adaylarımdan birisi;) Nasılda şirinlik yapıyor:)Ayrıca bu çocuğun benim için özelliği henüz net bir resmini yakalayamamış olmam:) Yakaladığım zaman onuda paylaşacam;)

Ve..Medine'de çocuk olmak...

9 yorum:

Yasemin dedi ki...

Gerçekten o kadar şanslısın ki anlatamam ben oraya gelmek için neler vermezdim. Son Peygamberin gezdiği yerlerde gezmeyi kabrini ziyaret etmeyi o kadar çok istiyom ki bir ara aklımdan bana dua edermi diye geçti söylemeye çekindim. Bizimde oraları ziyaret gelmemiz için dua eder misin.

Gelin adayında hayırlı olsun Allah gönlüne göre etsin AMİN :)

Seybe dedi ki...

Olurmu oyle sey Yasemincigim.. Tabiki dua ederim..Fakat dualar yalnizca burada kabul olmuyor,icten gonulden gelerek yapilan her dua nerede olursa olsun kabul olunur insaAllah..Allah en kisa zamanda nasip etsin sanada buralara gelebilmeyi..Sana tavsiyem genc yasinda gel;)Bol salavat getir peygamber efendimize seni cagirmasi icin dua et..Cunku ben Onun kabul edip de benimsediklerine nasip olduguna kesinlikle inaniyorum..Ama buralara kadar gelmisken bizede ugramayi ihmal etme;)

Seybe dedi ki...

Gelin adayima gelince :) daha simdiden o kadar cok secenek varki karar vermek cok zor:P bakalim 15-20 yil sonra bana soran olacakmi:)

Unknown dedi ki...

SELAM
seybe kardeşim bende medinede oturuyorum 11 yıldır seninle tanışmak isterim beni herkes norteam ların kızı olarak bilirler yada gülşen hanımın kızı belki sen beni duymuşsundur bloğunu bir ablamın vasıtasıyla buldum benimde bloglarım var uğrarsan sevinirim canım ismin Aynur sağlıkla kal şeker oğlunu öptüm
bloglarım:
papatya68.blogcu.com
papatya68.blogspot.com
beklerim

Seybe dedi ki...

Selam Aynur kardesim..Benim cok sınırlı bi cevrem var malesef ama tanısmayı cok isterim.. simdi bloglarını ziyaret edecem.Ne guzel buralardan komsularımı buluyorum:)

Gelin Ayşe dedi ki...

Gercekten ne kadar şanslısın. Burda hacca gitmek için sıra bekleyen binlerece insan tanıyorum. Annemler gidip gördüler oraları ve bir daha gitmek için nelerini vermezler. İnşşalah bizede nasip olur.

Kız kendini oradan bir arkadaş buldun bak blog sayesinde :) Ne güseeel.

Seybe dedi ki...

InsaAllah sanada en kısa zamanda nasıp olur Ayseciğim.. Evet burada o kadar cok turk varki pek coğunu bile tanımıyoruz iste :) buralarda bulusuyoruz:D

уαѕємiη dedi ki...

ne güzell oraların havasını solumak Allahım bize de nasip eder inşallah...

GElin adayınız da hayırlı olsun :)) Bu arada benim kızımın birinin adı da Erva :))

Seybe dedi ki...

Amin.. cocuklarınızla beraber gelmeyi nasip eder insaAllah.. Profildeki resim Ervaya ait ise gordugum kadarı ile Ervalarda birbirine benziyor:)Allah bağışlasın..