Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

6 Ocak 2009 Salı

İbrahim'den seçmeler:)

Sabahları okula gitmeden önce bir kase süt ile birlikte Corn Flakes yiyor. Bende zaten sabahları soğuk oluyor birde soğuk sütle boğazları üşümesin diye sütünü hafif ılıtarak ekliyorum. Bu fedakarlığımdan dolayı tebrik beklerken önceki gün kafasını tabağından kaldırıp;
-Anne ya neden ısıtıyorsun şunu, bu çorba mı? diyiverdi. :S

**************

Her akşam hiç üşenmeden, bıkmadan, usanmadan koltuğun tepesine çıkıp yere atlayan İbrahim'e alt katımızdaki komşuların O'na çok kızgın olduğunu söyledim. İbrahim'den gayet çözümvari bir cevap;
-Ne kızıyorlar canım onlarda atlasınlar!!

Sanki ben alt katımızda oturan, yaşları 30 ila 40 arasındaki bekar erkeklerin koltuğun üstüne çıkıp atlayamadıkları için kızgın olduklarını söyledim:)

*************

Dün market alışverişinde, market sepeti içinde oturarak bağıra çağıra şarkılar söyleyen İbrahim birden balkondan sarkmış pozisyonunu alarak ''Ennejdee'' (İmdat) diye bağırmaya başladı. Biz hiç istifimizi bozmadan alışverişe devam ederken reyondakiler bize çok kötü bakıyorlardı :S Bizim market sepeti içinde çocuk boğduğumuzu düşündüler herhalde:) nereden bilebilirlerki, o hareketlerin İbrahim'in sıradan halleri, kendi doğaçlama şarkılarının birer parçası olduğunu:)

Ah güzel yavrum, sana evde arapça konuşturamazken dışarıda niçin böyle garaip hareketlerinde arapça kullanırda bizi zor durumda bırakırsın bilmem ki?

*************


Bu da sabahın 6'sında okul servisini bekleyen İbrahim Eren :)

***********
Devamı gelecek....

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ehahahha yeni nesil çocuklar zehir gibi maşallah ibrahim Erenin hazır cevaplığı espiri anlayışı çok hoşuma gidiyor kendime mi benzetiyorum nedir :D bEyefendi güzellik uykusuna yatmış maşallah.Az güzel sanki de :))))

GeCe dedi ki...

atlama olayına çok güldüm, dört yaşında nasıl bir okula gidiyor

Seybe dedi ki...

Bu ulkede egitim 3 yasindan itibaren basliyor Gececigim. hatta dogar dogmaz okula goturenlere bile itiraz yok:) ama tabiki 3 yasina kadar sadece bakim yapiliyor egitim mumkun degil. Cocugun sosyallesmesi acisindan ben cok faydali buluyorum. Ibrahim Eren'de gecen sene sadece oyun oynamak icin gidip geliyordu ama bu sene durum oldukca ciddi;)
Ibrahim Eren'in gorunurde bu ulkede yasayacagi icin arapcayi iyi ogrenmesi gerektigini dusunuyoruz. 6 yasina kadar ogrenilen her dilin ana dil gibi kalici olacagi icin kres tarzinda aslinda inglizce egitime daha fazla agirlik vere ozel bir okula gidiyor ama okul arkadaslari ve ogretmenleri hep arap oldugu icin oyun ve derslerde iletisim kurma zorunlulugundan bu sayede arapcayi da ogreniyor. Ilkokul cagina kadar bir tasla iki kus vurma hedefimiz var insaAllah.;)
Okulu hakkinda bazi bilgileri
http://arabistangunlugu.blogspot.com/search/label/%C4%B0brahim%20Erenin%20okul%20g%C3%BCnl%C3%BC%C4%9F%C3%BC
bu etiket altinda vermistim..

Betül dedi ki...

maşallah ibrahime, ne hazır cevap, ne pratik zekalı çocuk, onlarda atlasınlar he, çok tatlı annesi çok.

leyya dedi ki...

bak huzur orada ne güzel uyuyor mışııl mışıll))çok tatlı çok. maşllh

Adsız dedi ki...

Maşallah İbrahim Eren'e
Allah bağışlasın sevimli yavrunuzu
İnşallah Arapça ve İngilizce dillerini çabucak öğrenir...
Manevi ve fenni ilimlerle de yetişir dine, ailesine, vatana ve millete hayırlı bir evlat olur...
Ailenize dünya ve ahiret saadetleri diler hayırlı dualarınızı bekleriz...
Allah'a emanet olunuz...

Seybe dedi ki...

Butun iyi dilekleriniz ve guzel gorusleriniz icin hepinize tesekkur ediyorum.