Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

20 Mart 2009 Cuma

Nasıl bir başlık atacağımı bilemedim:(

Okuyucularıma karşı çok mahcubum.. Elimde olmayan sebeplerden filan değil, tamamen kendi tembelliğim yahut uzun zamandır içinde bulunduğum maratonun yorgunluğundan diyelim;) bloğumu güncellemek hatta internete bile girmek içimden gelmiyordu. Bugün yeneceğim bu tembelliğimi diyerek geçtim bilgisayarın başına.. postun sonunu da getirebilirsem ne mutlu bana;)

Bu aralar çiçeklere fena takmış durumdayım. Yeni evim bütün gün güneş aldığı ve çiçeklerimin evimi sevdiğini de görünce iyice heveslendim. Annem bunu okuyunca çok şaşıracaktır eminim :)
 (anneciğim her kız yaşlandıkça annesine çekermiş teorisini artık bende kabul ediyorum, aslıma dönüyorum yani çaresizim kurtuluş yok:D )
İki gün önce kendi ellerimle solucan dolu toprağı saksılara pay edip, çiçeklerimi köklerini parçalayarak yerleştirdim:) Umarım ömürleri uzun olur;)

Bunlar penceremin önünü süslüyor. Gün içinde kaç sefer pencere önünü ziyaret edip köklerini didiklediğimi hatırlamıyorum bile:P Cinslerini, adlarını bilmiyorum. Bilen arkadaşlar söylerse memnun olurum.


 Bu da sevgililer gününde gelmişti;) Halen daha capcanlı ve 3 ayrı filiz vermiş durumda..


Çiçeklerden bahsedilirde İbrahim'den bahsedilmez mi? 
Bugün O'nun günüydü. Günlerden Perşembe yani tatil günü olunca çok uzun zamandır yapmadığımız birşeyi yaptık ve ailece elele hareme kadar yürüdük ve en önemlisi İbrahim'e bugün ''yapma'' ''etme'' demedik. O'da dilediğince yerlerde yuvarlandı toza toprağa yattı, bulandı ama çok eğlendi ve en önemlisi yoruldu:) eve gelince yemeğini ancak yiyebildi olduğu yere sızdı kaldı:) eh sabahın sekizinden beri full enerji hoplayıp zıplıyordu. Uyusunda annesi biraz dinlensin artık:) 

Haremden sonra uğradığımız alışveriş merkezinde kiraladığımız bu motorla alışveriş merkezinde dolaşanları ezmeye kalktı, dükkanların içine girmeye çalıştı. Motorun zamanı dolup teslim ettiğimiz zaman Esnaf ve müşteriler derin bir nefes aldı:)

İbrahim Eren'e eğlence mi yok. Daha sonra kendisine İran'lı bir arkadaş buldu. yaşça çok küçük olmasına rağmen hareket ve yaramazlıkta ortak noktayı bulup alışveriş merkezinin altını üstüne getirdiler..


Bugün çok ilginç birşey daha yaptı.. Sabah herkesten önce uyanıp çizgi film izlemeye koyulmuşken, yanıma gelip beni uyandırdı ve ''anne kızmazsan sana birşey söylecem'' dedi. Uyku sersemliğiyle söyle bakalım dedim:) yoksa kızılacak birşey ise kızarım diye pazarlığımı yapardım:P  ''Ben oturma odasındaki perdeyi düşürdüm'' dedi. '' Nasıl başardın'' diye sorduğumda verdiği cevap daha ilginçti. '' Şeytan bana perdenin ipini çek, perdenin ipini çek dedi bende kendime hakim olamadım çektim, perdede boom diye düşüverdi'' dedi:D 

Bugünlük bu kadar yeter.. Bir daha arayı bu kadar açmamak dileği ile..



15 yorum:

yasenin dedi ki...

hoş geldiniz özlemiştik çiçekleriniz çok güzel kırmızı olanlar horoz ibiği beyaz olan sanırım mekke çiçeği mor olanda petunya sevgiler

Unknown dedi ki...

Çocuk çözmüş annesinin nelere kızmayacağını ona göre cevap veriyor vay uyanık :))

Çiçekler çok güzel, sevgililer gününde canlı çiçek almak ne kadar güzel bir fikir kopartılmış bir çiçek şimdiye kadar çoktan kurumuş hatta kurtlanmıştı :/

BlahBlah dedi ki...

merhaba. ben sizi ayşe sayesinde öğrendim. uzun zamandır okuyordum sizi. eeen sonunda da yorum yazacağım.

arabistan merak ettiğim bir ülke. sanırım biraz da kapalı kutu olmasından. ben yaşadığınız yeri, çalışılan ortamı, bakkalını, marketini, sokağını, yemeğini, osunu, busunu, pencereden bakınca görünen manzarayı, ibrahim erenin okulunu vs vs heeep merak etmekteyim.

görsel olarak keşke biraz birşeyler paylaşsanız. hani marketi şöyle bişey, işte bu da sokağı, bu ünlü arap yemeği, evleri de böyle falan gibi. çok mu oldum ne ? :)

Seybe dedi ki...

Tesekkur ederim Yasenin abla. Cok merak ediyordum isimlerini. Cicekler konusunda iyi bir ihtisas yapmisa benziyorsunuz ne guzel darisi basimiza;)


Cocuklar bizden daha akillilar Cileklisut. Kimi nasil ve nereden vuracaklarini bizlerden cok daha iyi biliyorlar. Buyudukce bu yenetek kayip mi oluyor nedir?



Bende Ayse sayesinde seni tanimis ve readerdan takip ediyordum BlahBlah.
Tabiki buradaki herseyi sizlerle paylasirim hemde buyuk bir zevkle. Benim icin belkide yillardir yasadigim ortam artik siradanlistigi icin gerek duymuyordum ama bundan sonra ince ayrintilara dikkat edecegim;)
Fakat burada farkli bir sorun var oyle istediginiz her yerde fotograf makinanizi cikarip istediginiz seyleri cekemiyorsunuz. Cok garip karsilaniyor hatta bazen tepki bile alabiliyorsunuz. Ozellerine mudahale edildigini dusunuyorlar.
Ama ben burada pek cok tabuyu yiktim bunuda yikacam ins:P marketin ortasinda reyonlarin fotograflarini cektigimi gorenlerin verecegi tepkiyi simdiden cok merak ediyorum:D

Seybe dedi ki...

Ibrahim Erenin okulu hakkinda bir postum vardi orayi okuyabilirsin

http://arabistangunlugu.blogspot.com/2008/10/okulda-ilk-gn.html

ayni etiket altinda okul gunlukleride var;)

Adsız dedi ki...

Sizi yeniden buralarda görmek ne güzel;)İlahi kız sende sümeylandan mı öğrendin çiçek tutmuş mu diye çıkarıp tekrar yerine geri koymayı:P

böcük dedi ki...

Okuyucular da aranın bu kadar açılmamasını ümit ediyor appa :) Uzaklardan çok uzaklardan ve oradaki yaşamdan haberdar ediyorsun bizleri. Gidip görme ziyaret etme imkanımızın henüz olmadığı yerleri fotoğraflar ile de olsa görüp mutlu oluyoruz biz :)

Ve İbrahim'in verdiği cevap ilginç :) Neden böyle bir şey söyledi merak ettim ben :D

Seybe dedi ki...

InsaAllah bocuk icimdeki yazma askinin sonmemesi icin dua ediyorum;D
Bugunlerde Ibrahim Eren'e H.z. Ibrahim ve oglu Ismail'in hayatini anlatiyorum. Seytanin H.z. Ismail kurban edilmeye goturulurken O'na verdigi vesveselerden ve H.z. Ibrahim'in seytani taslamasindan etkilendigini dusunuyorum:) Inanilmaz bir hayal gucu var cunku, daha ben anlatirken o seytani nasil oldurebilirmis en oldurucu darbeyi seytan belinden alirmis gibi hayaller kuruyordu:D

GeCe dedi ki...

hoşgeldiiiin ne güzel çiçekler ben de ekeceğim ama daha burada güneş tam olarak çıkmış değil

erenin bahanesi de güzelmiş ama en azından dürüst maşallah

Seybe dedi ki...

hosbulduum GeCe sagol. Burada gunes yakip kavurmaya basladi bile. birde col firtinalari basladi:( toz topraktan gozumuzu acamiyoruz. Nisan yagmurlarini dort gozle bekliyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba
ben yasemin,sizi annekazdan keşfettim ve izliyorum.Tebrikler cok eglenceli bir annesiniz,yaptıklarınızdan örnek alarak bende cocuklarıma yapıyorum.

Çicekler cok güzeller,gercekten yerlerini sevmişler,içimi açtılar ruhumu yenilediniz.
iyi günler
yaspek

Hamarat hanım dedi ki...

s.a.
Maşallah Eren'e:) Benim kızım da aynı şeyi bir kere bana yaptı. Şeytan söylemişmiş:) Diğer arkadaşların dediği gibi ordaki yaşamı merak ediyoruz. çevremizde orda yıllarca yaşayanlar var ama ilgi alanlarımız farklı. Sizinle sanki daha çok ortak noktamız var.
yeni yazılarınızı bekliyoruz.
Allah'a emanet olun...

Mert'im dedi ki...

Özlettiniz yine kendinizi arayı açmayın bu kadar amaaaa. Bu arada çiçekler çok güzeel ama nasıl ibrahim eren den koruyabiliyorsun onları bilmiyorum, ben kendi evimde düşünemiyorum bile zavallıcıkların başlarına gelebileceklerini öpüyorum İ.Eren'i.
Figen

Adsız dedi ki...

merhabalar bir vesileyle girdim sayfanıza okadar etkilendimki orda sizin yerinizde olmayı bile istedim yani:)bundan sonrada hep takip ederim banada beklerim çok şanslı gördüm sizi inanın medinede olmak hayaliii bile yeterken bize siz orda yaşıyorsunuz okuyucunuz olarak isteğim bize fırsat buldukça medineyi anlatın resimlerini koyun çok mutlu olurum kendi adıma okadar çok şey yazmak istedimki bir an dedimya çok heyecanladım...yine görüşmek üzere

coskunsel dedi ki...

Ne kadar özeniyorum size anlatamam,ben gecen sene oradaydim ama hic bitmiyor hasret..
Henüz 4 yaslarinda ama kötülüklerin seytandan geldigini biliyor..Ne de olsa mübarek beldenin havasini soluyor..Allah bagislasin..