Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

30 Aralık 2008 Salı

Kınadım, geçtim.. Vicdanım rahat artık..


Sen! bir-iki Filistin videosu izledin, ağlamışsın.. Makyajın akmış.. Hadi onu tazelemeye git. Çoğunluğu yahudi destekli olan makyaj malzemelerini tüketip, yenilerini almak için sebepler yaratman lazım ki İsrail'in de yeni bir Filistin'li kardeşini öldürebilmek için sebebi olsun..

Ben makyaj yapmam vicdanım rahat diyen kardeşim! Seninde makinandaki Ariel marka deterjan ile yıkadığın çamaşırlarının yıkaması bitmiş, gidip onları asıver.. Sizin bilgisayar başından ayrılmanız gerekiyor çünkü bundan sonra yazacaklarım pek hoşunuza gitmeyecek.. ''Ama napayım, başka türlü çamaşırların lekesi çıkmıyor'' diyerek bile bile kullanan pek çokları gibi sende gayet masum (!) bir savunma yapabilirsin. Ama biliyormusun ben lekeli giymeyi tercih ediyorum çamaşırlarımı..Neden mi? Çünkü o lekelere her gözüm takıldığında üzerimdeki lekenin Filistin'li kardeşime ait değilde, masum bir yiyeceğe ait olduğunu hatırlayıp gün içinde defalarca Allah'a şükredebilmek için..

Günlerdir televizyon izlemiyorum, gazetede okuyamıyorum.. Sadece bloglarda ve haberi alınca göz attığım haber sitesinde okuduklarım kadar bilgim var.. Girdiğim sitelerde (ki çoğu zaman internet kesik oluyor site bile açılmıyor) çoğunlukla resimler açılmıyor açılanlarıda ben açılmadan engellemeye çalışıyorum.. Zülme yüreğimin dayanamayacağını bildiğim için.. Resimler niçin açılmıyor biliyormusunuz? Uzun zamandır İsrail, Kızıl Deniz altından ortadoğuya giden internet kablolarını kesiyor.. Arap kardeşleri Filistin'e yapılanlardan haberdar olamasın(sanki haberleri olunca ne yapıyorlarda), arap yarımadası teknolojiden yararlanamasın ki zulmü dikte etmek daha kolay olsun.. Araplar napıyor biliyormusunuz? Tıpkı diğer insanların yaptığı gibi kınayıp dönüyor işine.. artık bağımlısı olduğu CocaColasını yudumlamaya, makyajını tazelemeye, marketlere en çok satanlar arasında yer alan deterjan alışverişini yapmaya..

Aldığımız bir ürün üzerinde illaki ''Made in İsrael'' yazısının yazması gerekmiyor.. Yahudilerin destek verdiği pek çok kuruluş, dernek vs. vs. zımbırtılar var ve aldığımız ürünler bu kuruluşlara üye olabiliyor bu durumda ödemiş olduğumuz ücretin belli bir miktarı otomatik olarak yahudilerin hesabına aktarılmış oluyor.. Yaşananlara vicdanı müsade etmeyen müslümanın görevi kınamaktan önce elinin altındaki internet nimetinden faydalanıp bu malları araştırıp bulması ve kesinlikle almamasıdır.. Biliyorum bunların alışverişini yapmamak çok zor, o kadar sarmışlarki etrafımızı bir yerden kaçsak diğer bir taraftan tutuluyoruz.. Ama ''ben kınadım vicdanım rahat'' demektense, ''ben onların mallarını almamaya gayret ettim vicdanım rahat'' demek daha mantıklı..

Ben bloğuma kanlı bir resim, çığlıklarla dolu bir video değilde, internetimin müsade ettiği ölçüde arayıp bulduğum İsrail destekli ürünlerin linkini ekliyorum.. Bakın bakalım evimizde hangileri YOK! evet yok diyorum çünkü yıllardır bu gayret içinde çırpınan benim bile evimde pek çoğu var malesef:( Marifet evlerimizdeki o ürünleri çöpe basıp bu olaylar küllendikten sonra yenilerini almak değil, bundan sonra hiçbir şekilde almamaktır.. Başarabilene helal olsun...


''Çocukken, Cehennemin varlığından haberdar olduğum zaman o küçücük aklımla Allah'a çok kızmıştım Cehennemi yarattığı için.. Artık biliyorum ki benim Kudreti sonsuz Rabbim hiçbirşeyi boş yere yaratmamış..''

8 yorum:

Ayşe dedi ki...

Cok uzgunum...dunden beri beynim allak bullak..hicbirsey yapmadigimizi dusunuyorum, yapamamak degil yapmamak!! Kendime cok kiziyorum...sesimizi duyurmanin zamani coktan gecti ama ne olursa olsun gene de baslamali...basarmali...


Sizi izleme listesinden gordum ve tanidigim icin mutluyum, gorusmek temennisiyle...

Adsız dedi ki...

Canım kızım annen olarak israili boykot ettiğinden dolayı tebrik edyor ve seninle gurur duyuyorum... biraz olsun acımızı dindirdin.. böyle düşünen sen ve senin gibilerden Allah razı olsun..

Adsız dedi ki...

boykot çok doğru ama sitenizin uzantısı bir amerikan malı boykot eksik oldu

Seybe dedi ki...

ne demek istediginiz anlamadim?

Adsız dedi ki...

Blogspot kimin malı? kimin servis sağlayıcısı ? arabistangunlugu.blogspot bu iki kelime yanyana tezat olmuş hele yazdıklarınızla kınamanızla daha da tuhaf blogspotun kimin malı olduğu belli

Seybe dedi ki...

Bence Arabistan ve blogspot pespese birbirlerine cok yakisiyorlar. sonucta oda onun usagi.
Madem bu kadar biliyorsunuz acin kendi serverinizi bende oradan kinamalarimi yapayim. Bana sunulan imkanlar ancak bu kadarina musade ediyor.

leyya dedi ki...

biliyor musun şeybe,listeye baktım iki kez baktım hemde ve hamdettim ki evimde adıgeçen mamullerin bi tanesi bile yok..bildim bileli nescafe dışında hiçbiri de olmadı ki yıllardır nescafeyi de nestleyi de terkettim..bunu kibirlenmek için demiyorum .pek çoklarına bakıyorum da hayatımızı sarıp sarmaladıklarından bahsediyorlar..ne münasebet..hepsinin alternatifi mevcut..tercih meselesi..güzel yazı için duyarlılığın için ne mutlu sana..

Seybe dedi ki...

MasaAllah ablacigim insaAllah bu gayretin hep bu yolda devam eder. Benim evimde var malesef:( nestle ve nokia dan vazgecememisiz biz:( ama bundan sonra yok diyoruz bakalim hangi alternatifleri bulacaz;)tabi Turkiyede buraya gore alternatif daha fazla burada araplar hep amerikan urunlerini tercih ettikleri icin fazla cesit bulamiyoruz. Halbuki Turk urunlerine bayiliyorlar aslinda ama Turkiyenin buradaki pazari cogunlukla ULKERden olusuyor ve o da gumruk azizligine ugruyor malesef. genellikle gelen urunlerde 2. sinif oluyor:( Musluman ulkesinde bile muslumanca yasamayi zorlastiriyorlar bizler icin en cok da bu insanin zoruna gidiyor.