Lilypie 5th Birthday PicLilypie 5th Birthday Ticker

23 Ekim 2008 Perşembe

Medine de çocuk olmak..



Bu keyfi dört köşe veled İbrahim Eren, babasının halıları serilmiş gibi uzandığı yerde Mescid-i Nebevi yani Peygamberimizin mescidi. Takdir edersiniz ki Peygamberin mescidinde baba halısı filan aramaya gerek yok onun kucağı gibi bir rahatlık varken;) Onu bu şekilde gördüğüm zaman kıskanıyorum, bende şimdi çocuk olmalıydım diyorum kendime.
Kendi çocukluğum geliyor gözlerimin önüne; Tepesini görebilmek için boyunumu ağrıtarak baktığım çam ağaçları, boyumdan yüksek otların bulunduğu aralarında saklambaç oynadığımız evimizin 4 etrafını saran, içinde her türlü börtü-böceğin bulunduğu ve her şekilde onlarla oynamanın sınırsız olduğu bahçeleri hatırlıyorum.İbrahim'in hiçbir zaman böyle hatıraları olamayacak diye içleniyorum:( ama biliyorum ki onun hatıraları benimkinden daha unutulmaz olacak.
Geçtiğimiz çarşamba günü henüz hacılar gelmeden Medine sakin iken, ziyarete yani Peygamberimizin kabrinin yanına kadar götürdük İbrahim ve arkadaşlarını.. ilk başlarda bizim telkinlerimizle salavat ve dualarla girdiler ziyarete ama çıkarken polislerde peşimizden bizi takip ediyordu bu veletler bi tarafa zarar vermeden gitseler bari diye:) Çocuk her yerde çocukluğunu yapmayı başarıyor kısacası Kabe'nin dibinde de Mescidin bahçesinde de bütün çocukların hali İbrahim'den farksız.
InsaAllah İbrahim'de büyüdüğü zaman ne kadar güzel bir çocukluk geçirdiğini anımsar ve dünyada pek çok insanın onun yerinde olabilmek için neler verebileceğinin farkına varır.

Allah'u Teala bütün çocuklara(onlarla beraber anne-babalarına) bu güzel yerleri görebilmeyi ebeveynleri ibadetlerini yaparken bahçelerinde oyunlar oynayabilmeyi nasip etsin...


5 yorum:

Adsız dedi ki...

evet gercekten guzel olmus teknolojıden anlamak baska bişey olsa gerek.arabıstanda cocuk olmak cok guzelde sosyal alanların kısıtlı.benım kucuk kızım hergun evde benımle kavga edıyo benı dısarı cıkar dıye.ama herseye ragmen medınede dogmak bır ayrıcalık olsa gerek.şeybe arkedeşimize basarılar dılerız

Seybe dedi ki...

Tesekkur ederim isim birakmamissin ama ben kim oldugunu biliyorum gulum. Ayrica pek de mutevazisin;) istesen daha iyilerini yapabilecegine inaniyorum.. kucuk kizina sevgilerimi gonderiyorum;)

coskunsel dedi ki...

amin amiin amiin..Ben o duyguyu yasadim ama yalnizca iki haftalik..Allah"imdan tekrar nasip etmesi icin dua ediyorum..Siteni cok faydali buldum,bir cirpida okudum,daha cok foto isteriz..

Mert'im dedi ki...

EVET YA FOTO KONUSUNDA ARKADAŞA KATILIYORUM. GİDEMEYEN BİZİM GİBİLER İÇİN BOL BOL FOTO ÇEK LÜTFEN BARİ EKRANDA BAKIP KOKLAYALIM O EN GÜZEL KOKUYU

nslhnm dedi ki...

ne kadar güzel..İbrahim çok şanslı bir çocuk.. O da o manviyatla kucaklaştığının farkındadır,çocuk olduğuna bakmayın..